Do góry

Śniadania Przepis na:

Naleśniki po bretońsku

Naleśniki po bretońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2446 Ocena: 16428

Dodano:

Odsłon: 1206

Połączenie nietypowe, ale są przepyszne.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki po bretońsku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Do miski wsypać obie mąki, wymieszać, wbić jajka, dodać olej, przyprawić solą do smaku. Miksować dodając po odrobinie wody i mleka, po czym odstawić na 2 godziny, jeszcze raz wymieszać i w razie potrzeby dolać wody i mleka. Następnie smażyć cienkie naleśniki, odwrócić i na usmażoną górę wbić jajko, rozprowadzić widelcem, położyć plasterek szynki i ser, posypać pieprzem. Smażyć na małym ogniu do czasu ścięcia się białka. Podawać na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń