Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie szybkie śniadania? Jeśli tak, to ten przepis na smaczne gryczane naleśniki z szynką, serem, jajkiem przypadnie wam do gustu.
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 696
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4182
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17425
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3269
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 224
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 696
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4182
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17425
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3269
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 224
Składniki
Zaczynamy od przygotowania ciasta na naleśniki. Wszystkie składniki z sobą dokładnie mieszamy i odkładamy na razie na bok. Przed smażeniem musimy przygotować wszystkie produkty które będziemy kłaść na naleśnika. Kroimy szynkę, pomidory, szczypiorek a ser ścieramy na wiórki.
Smażymy cienkiego naleśnika. Gdy z jednej strony będzie już gotowy to przerzucamy na drugą stronę. Teraz wbijamy na środek jajko i rozprowadzamy białko po naleśniku tak żeby nie uszkodzić żółtka. Żółtko zostawiamy na środku.
Układamy wokół żółtka szynkę, pokrojone pomidory, szczypiorek. Posypujemy serem.
Zwijamy wszystkie strony naleśnika do środka nie zakrywając żółtka. Ma zostać okienko. Smażymy jeszcze przez chwilę tak żeby ser się rozpuścił ale tak żeby żółtko się nie ścięło. Gotowe…