Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1593
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1593
Składniki
Wykonanie: Mąkę ubić z jajkami i mlekiem, wlać piwo, olej i dodać cukier, po czym odstawić na godzinę aby ciasto odpoczęło. Następnie z ciasta smażymy naleśniki, składamy w chusteczkę i trzymamy ich temperaturę. W między czasie topimy masło, wsypujemy startą skórkę z pomarańczy, cukier i likier. Ostudzonym sosem polewamy naleśniki. Naleśniki wspaniale nadają się do podania wieczorem, ponieważ podczas podania możemy ich zapalić. Wyglądają wspaniale.