Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 160
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 200
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 95
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 505
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 1277
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 160
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 200
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 95
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 505
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 1277
Składniki
Wykonanie: Mąkę ubić z jajkami i mlekiem, wlać piwo, olej i dodać cukier, po czym odstawić na godzinę aby ciasto odpoczęło. Następnie z ciasta smażymy naleśniki, składamy w chusteczkę i trzymamy ich temperaturę. W między czasie topimy masło, wsypujemy startą skórkę z pomarańczy, cukier i likier. Ostudzonym sosem polewamy naleśniki. Naleśniki wspaniale nadają się do podania wieczorem, ponieważ podczas podania możemy ich zapalić. Wyglądają wspaniale.