Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne danie bezmięsne na piątkowy obiad lub deser na ciepło :) Dzieci je uwielbiają! :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8043
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1161
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9823
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4521
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 533
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8043
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1161
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9823
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4521
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 533
Składniki
Przygotowujemy naleśniki: jajka należy ubić trzepaczką, dodać sól i jeden cukier waniliowy. Wlać do mąki, dodać wodę i mleko.Roztrzepać wszystko, dodać masło i smażyć na rozgrzanej patelni, najlepiej teflonowej, wtedy już nie trzeba żadnego tłuszczu.
Po usmażeniu naleśników na blady kolor przekładamy je bananami pokrojonymi w plasterki i polanymi sokiem z cytryny (wtedy nie czernieją). Naleśniki składamy na trójkąty i podsmażamy na maśle na złoty kolor. Kiedy naleśniki się smażą ubijamy 250 ml śmietany z 1 opakowaniem cukru waniliowego. Na parze roztapiamy czekoladę, osobno podgrzewamy 100 ml śmietany, łączymy ją z czekoladą zanim zacznie wrzeć i po wymieszaniu uzyskujemy pyszny sos czekoladowy
Usmażone naleśniki przyozdabiamy cukrem pudrem, bitą śmietaną i sosem czekoladowym. Można dodać jeszcze nieco orzechów :) Smacznego! Marzec 2010r.