Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i pyszne naleśniki tym razem z dżemem z czarnej porzeczki. Polecam
mikser, miska, patelnia, widelec, nóż, talerz,
Ziemniaki pod serową pierzynką są… cóż, serowe. Bardzo serowe. Jeszcze mocnie...
Odsłon: 809
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 218
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 101
Ziemniaki pod serową pierzynką są… cóż, serowe. Bardzo serowe. Jeszcze mocnie...
Odsłon: 809
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 218
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 101
Składniki
Naleśniki; Jajka, sól, mleko miksuję do białości, miksując dodaję olej i na koniec przesiewam mąkę wymieszaną ze szczyptą sody oczyszczonej. Po zmiksowaniu ciasto odkładam na 20 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie mieszam i nakładamy porcje masy na lekko natłuszczoną patelnię i smażę na złoty kolor cienkie, puszyste naleśniki. ( przed nałożeniem masy na patelnię zawsze mieszam ciasto). Usmażone naleśniki smaruję dżemem z czarnej porzeczki i zwijam w trójkąty czyli w pół i jeszcze raz w pół. Naleśniki po złożeniu można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Naleśniki gotowe do podania.