Do góry

Śniadania Przepis na:

Naleśniki z lubczykiem

Naleśniki z lubczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 617 Ocena: 11159

Dodano:

Odsłon: 1781

Naleśniki z posiekanymi listkami lubczyku, selera i natki pietruszki. Doskonale komponuje się z nimi każdy wytrawny farsz. Ciasto na naleśniki będzie delikatniejsze, jeżeli do przygotowania go użyjemy mineralnej wody gazowanej.

Składniki

  • mleko 1,5 szklanki woda 1,5 szklanki
  • 2 jajka
  • mąka 2 szklanki
  • szczypta soli
  • świeże liście lubczyku, selera i natki pietruszki
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z odrobiną soli. Dodać mąkę, wlać mleko i wodę. Dokładnie wymieszać i sprawdzić, czy ciasto ma dobrą konsystencję, podnosząc łyżkę pionowo – powinno spływać i jednocześnie pokrywać powierzchnię łyżki. Smażyć naleśniki na płaskiej patelni, posypując ciasto posiekanymi ziołami.
    Gdy ciasto zetnie się obrócić na drugą stronę.
    Podawać z wytrawnymi farszami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń