Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z posiekanymi listkami lubczyku, selera i natki pietruszki. Doskonale komponuje się z nimi każdy wytrawny farsz. Ciasto na naleśniki będzie delikatniejsze, jeżeli do przygotowania go użyjemy mineralnej wody gazowanej.
Sernik z morelami cechuje się kremowym wnętrzem i wyjątkowo kruchym, lekko ka...
Odsłon: 998
Jeżeli szukasz dania wykwintnego, łączącego w sobie delikatne w smaku mięso w...
Odsłon: 7086
Zapiekana cukinia z pomidorami to smakowita, a przy tym zdrowa przystawka. Mo...
Odsłon: 1669
Sernik z morelami cechuje się kremowym wnętrzem i wyjątkowo kruchym, lekko ka...
Odsłon: 998
Jeżeli szukasz dania wykwintnego, łączącego w sobie delikatne w smaku mięso w...
Odsłon: 7086
Zapiekana cukinia z pomidorami to smakowita, a przy tym zdrowa przystawka. Mo...
Odsłon: 1669
Składniki
Jajka ubić z odrobiną soli. Dodać mąkę, wlać mleko i wodę. Dokładnie wymieszać i sprawdzić, czy ciasto ma dobrą konsystencję, podnosząc łyżkę pionowo – powinno spływać i jednocześnie pokrywać powierzchnię łyżki. Smażyć naleśniki na płaskiej patelni, posypując ciasto posiekanymi ziołami. Gdy ciasto zetnie się obrócić na drugą stronę. Podawać z wytrawnymi farszami.