Do góry

Śniadania Przepis na:

Naleśniki z sałatą i czarnuszką

Naleśniki z sałatą i czarnuszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 808 Ocena: 15687

Dodano:

Odsłon: 393

Od razu tłumaczę się, miały być naleśniki z natką pietruszki i szczypiorkiem. No ale KTOŚ zużył wszystko do pysznego śniadanka. Dlatego sałata znalazła się w naleśnikach, to doskonały sposób na zagospodarowanie resztek zieleniny.

Składniki

  • 2 jajka
  • mąka pszenna 20 dag
  • mleko 2 % 1/4 l
  • woda 1/4 l
  • szczypta soli
  • 2-3 liście sałaty
  • czarnuszka 1,5 łyżki
  • 1 łyżka oleju do smażenia
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki z sałatą i czarnuszką

Przygotowanie

  1. Mleko zmieszać z wodą.
    Jajka ubić dodając po trochu mleko z wodą, mąkę, sól, drobno posiekaną sałatę i czarnuszkę.
    Ciasto porcjami wylewać na gorącą patelnię z odrobiną oleju.
    Naleśniki smażyć, a gdy ciasto zetnie się , obrócić łopatką na drugą stronę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń