Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam proste, szybkie i smaczne naleśniki z serem, dla małych i dużych łasuchów.
mikser, miska, szklanka, patelnia, chochla, łopatka do przewracania naleśników, łyżka, widelec,
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 42
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 42
Składniki
Naleśniki; Jajka, szczyptę soli i szczyptę cukru oraz mleko miksujemy do białości, miksując dodajemy olej i na koniec przesiewamy mąkę ze szczyptą sody oczyszczonej. Po zmiksowaniu ciasto odkładamy na 20 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie mieszamy i nakładamy porcje masy na lekko natłuszczoną patelnie i smażymy na złoty kolor cienkie, puszyste naleśniki. ( przed nałożeniem masy na patelnię zawsze przemieszać ciasto) Masa serowa; Twaróg przekładam do miski lub głębokiego talerza, rozgniatam dokładnie widelcem , dodaję żółtko, śmietanę lub jogurt grecki, cukier waniliowy i cukier do smaku. Całość mieszam widelcem do połączenia składników. Na usmażone naleśniki rozkładam przygotowaną masę serową i składam w kopertę . Układam na talerzu . Można polać syropem klonowym. Smacznego
Naleśniki gotowe do nadziewania masą serową lub dżemem.
Naleśniki gotowe do podania.