Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W taki dzień zwykłe naleśniki też mogą wyglądać ciekawie. Warto postarać się o to dla najbliższych nam osób.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8356
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10083
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 650
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8356
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10083
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 650
Składniki
Ser rozgnieść, dodać śmietanę, cukier waniliowy, sól, wymieszać. Mleko wymieszać z wodą. Całe jajka starannie ubić, dodając po trochu mąki i mleka z wodą, na koniec dodać szczyptę soli. Łyżką wazową nabierać, nalewać na rozgrzaną patelnię. Gdy ciasto zetnie się, obrócić na drugą stronę. Z resztki ciasta możemy upiec ażukową dekorację. Na usmażone naleśniki nakładać równo nadzienie. Zwijać dowolnie w rulon, kopertkę, chusteczkę. Gotowe na talerzu posypujemy cynamonem.