Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W taki dzień zwykłe naleśniki też mogą wyglądać ciekawie. Warto postarać się o to dla najbliższych nam osób.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1160
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13665
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1160
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13665
Składniki
Ser rozgnieść, dodać śmietanę, cukier waniliowy, sól, wymieszać. Mleko wymieszać z wodą. Całe jajka starannie ubić, dodając po trochu mąki i mleka z wodą, na koniec dodać szczyptę soli. Łyżką wazową nabierać, nalewać na rozgrzaną patelnię. Gdy ciasto zetnie się, obrócić na drugą stronę. Z resztki ciasta możemy upiec ażukową dekorację. Na usmażone naleśniki nakładać równo nadzienie. Zwijać dowolnie w rulon, kopertkę, chusteczkę. Gotowe na talerzu posypujemy cynamonem.