Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W taki dzień zwykłe naleśniki też mogą wyglądać ciekawie. Warto postarać się o to dla najbliższych nam osób.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2200
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23137
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2200
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23137
Składniki
Ser rozgnieść, dodać śmietanę, cukier waniliowy, sól, wymieszać. Mleko wymieszać z wodą. Całe jajka starannie ubić, dodając po trochu mąki i mleka z wodą, na koniec dodać szczyptę soli. Łyżką wazową nabierać, nalewać na rozgrzaną patelnię. Gdy ciasto zetnie się, obrócić na drugą stronę. Z resztki ciasta możemy upiec ażukową dekorację. Na usmażone naleśniki nakładać równo nadzienie. Zwijać dowolnie w rulon, kopertkę, chusteczkę. Gotowe na talerzu posypujemy cynamonem.