Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne naleśniki i serem twarogowym, słodkimi nektarynkami i otrębami pszennymi. Polecam przepis.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9575
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4436
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 204
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20867
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9575
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4436
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 204
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20867
Składniki
Jajka rozkłócamy. Stopniowo dodajemy mleko, wodę i mąkę. Mieszamy, aż powstanie gładka konsystencja. Na koniec wlewamy olej i mieszamy. Smażymy na patelni z obu stron na złoto. Nektarynki obieramy i kroimy w kostkę. Twaróg rozgniatamy widelcem. Dodajemy do sera owoce, cukier, śmietanę i otręby. Mieszamy dokładnie. Na placki wykładamy po 1-2 łyżki farszu. Zwijamy w rulon. Podsmażamy. Smacznego ;)