Do góry

Śniadania Przepis na:

Naleśniki z twarogiem zasmażane

Naleśniki z twarogiem zasmażane

Autor:

Przepisów i artykułów: 701 Ocena: 4476

Dodano:

Odsłon: 17380

Jakby tu zacząć? Rodzince zachciało się naleśników a że ja bardzo lubię je smażyć to od razu wzięłam się za robotę. Co raz to wymyślam nowy przepis na ciasto i za każdym razem mnie zaskakuje, co jedno to lepsze. Te naleśniki czyli zasmażane bardzo lubimy na słodko z twarogiem lub na słono z parówką i serem również zapiekane.

Składniki

  • 3 szklanki mąki pszennej,
  • 2 szklanki mleka 3,2 %,
  • 2 jajka,
  • 1 szklanka zimnej wody,
  • szczypta soli,
  • szklanka - kubek arcoroc.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki z twarogiem zasmażane

Przygotowanie

  1. Do miski dodać składniki i wszystko zmiksować do połączenia się całości.

  2. Na patelnię o średnicy 25 cm wlać łyżeczkę oleju, następnie wlać chochlę ciasta naleśnikowego i usmażyć z obu stron ( ale każdy wie jak smażyć naleśnik ).

  3. Z tej porcji składników wyszło mi trzynaście naleśników ( jeśli ktoś potrzebuje większej ilości wystarczy zwiększyć składniki ). W między czasie przygotować twaróg ja na pół kilograma twarogu daję 5 łyżek cukru i 2 łyżki kwaśnej śmietany.

  4. Na usmażone naleśniki nakładać wcześniej przygotowany twaróg i zwijać dowolnie, ja zawijałam w rulonik czyli : ( dwa boki zawijałam do środka i następnie zwijałam w rulon ).

  5. Na patelnię wlać olej, ułożyć z farszem naleśniki i smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.

  6. Tak usmażone naleśniki można jeść na gorąco jak również na zimno.

  7. Naleśniki tak podsmażone nadają się idealnie na śniadanie jak również na kolację.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń