Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyznam, że do tej pory nie używałam kiełbasy podwawelskiej do jajecznicy. Moja siostra skusiła mnie na to połączenie, mówiąc że taka jajecznica smakuje idealnie. Co tu dużo mówić, miała rację, bo ta jajecznica zawiera wszystko co dobre. Podsmażona kiełbasa z cebulką nadaje całości pięknego aromatu i wyrazistego smaku. Do tego mamy jeszcze pieczarki i paprykę. Czego chcieć więcej? Polecam na niedzielne śniadanie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 997
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11966
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5113
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 997
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11966
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5113
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Z papryki usuwamy gniazda nasienne, cebulę i pieczarki obieramy ze skórki. Paprykę, cebulę oraz kiełbasę kroimy w kostkę, natomiast pieczarki w półplasterki. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć kiełbasę, gdy jest lekko zrumieniona, dodajemy cebulę. Całość smażymy do momentu zeszklenia cebuli, dodajemy pieczarki i paprykę. Pieczarki najprawdopodobniej wydzielą pewną ilość wody. To sprawi, że nasze warzywka przez chwilę będą się bardziej dusić niż smażyć. Dzięki temu będą miękkie i nam się nie przypalą :) Po kilku minutach woda odparuje. Wówczas warzywa z kiełbaską zestawiamy z palnika, wbijamy jajka. Całość energicznie mieszamy, doprawiamy do smaku. Masę jajeczną powoli podgrzewamy, jednocześnie delikatnie mieszając. Smażymy kilka minut, do momentu aż masa się zetnie. Gotową jajecznicę podajemy od razu, najlepiej ze świeżym pieczywem.
Smacznego.