Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobienie takich grzanek stwarza wrażenie, że wymagają wiele działania i trzeba mieć dużo czasu. Zazwyczaj właśnie w niedziele rano mamy tego czasu więcej niż w zwykły dzień, ale praktyka jest inna. Możemy takie grzanki robić np. w czasie szykowania się rano do pracy.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 727
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 727
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Składniki
Do tego dania użyłem bułki paryskiej, ale również dobrze możemy wykorzystać inną bułkę np. małe kajzerki.
Na kromki bułki kładziemy pocięty ser żółty, wybieramy nasz ulubiony u mnie gouda oraz kładziemy pocięte plastry szynki. Jeśli chodzi o szynkę, to też możemy wykorzystać różne rodzaje u mnie jest szynka konserwowa.
Następnie na grzanki kładziemy pociętą w plastry cebulkę oraz połówki pomidorków koktajlowych. Całość dekorujemy listkiem bazylii .
Przygotowane grzanki kładziemy na kratkę i wkładamy do piekarnika. Piekarnik nastawiamy na trzeci stopień opiekania z góry i wstawiamy na 3-5 minut.
I tak oto mamy pyszne śniadanie np we dwoje .