Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegański przepis na dwuskładnikowe placki owsiane. Bardzo pożywne, treściwe i łatwe. Dobry sposób na szybkie, energetyczne śniadanie lub przekąskę między posiłkami.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 927
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 927
Składniki
Do głębokiej miski wsypujemy płatki owsiane, dodajemy sodę, ziarna, len mielony i blendujemy na mąkę.
Dolewamy odrobinę wody i wyrabiamy ciasto rękami. Dobrze wyrobiona masa powinna być jędrna, sprężysta i trzymać się całości. Odstawiamy na 10-15 minut, żeby trochę urosło.
Na patelni rozgrzewamy trochę oleju roślinnego. W międzyczasie formujemy placuszki, możemy podsypać lekko mąką.
Smażymy na średnim ogniu, przez około 6-8 minut. Co chwilę przewracając. Podawać z dżemem, masłem orzechowym, miodem lub same.