Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegański przepis na dwuskładnikowe placki owsiane. Bardzo pożywne, treściwe i łatwe. Dobry sposób na szybkie, energetyczne śniadanie lub przekąskę między posiłkami.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3085
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422199
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2269
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3085
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422199
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2269
Składniki
Do głębokiej miski wsypujemy płatki owsiane, dodajemy sodę, ziarna, len mielony i blendujemy na mąkę.
Dolewamy odrobinę wody i wyrabiamy ciasto rękami. Dobrze wyrobiona masa powinna być jędrna, sprężysta i trzymać się całości. Odstawiamy na 10-15 minut, żeby trochę urosło.
Na patelni rozgrzewamy trochę oleju roślinnego. W międzyczasie formujemy placuszki, możemy podsypać lekko mąką.
Smażymy na średnim ogniu, przez około 6-8 minut. Co chwilę przewracając. Podawać z dżemem, masłem orzechowym, miodem lub same.