Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegański przepis na dwuskładnikowe placki owsiane. Bardzo pożywne, treściwe i łatwe. Dobry sposób na szybkie, energetyczne śniadanie lub przekąskę między posiłkami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9792
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1151
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11520
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 534
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9792
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1151
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11520
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 534
Składniki
Do głębokiej miski wsypujemy płatki owsiane, dodajemy sodę, ziarna, len mielony i blendujemy na mąkę.
Dolewamy odrobinę wody i wyrabiamy ciasto rękami. Dobrze wyrobiona masa powinna być jędrna, sprężysta i trzymać się całości. Odstawiamy na 10-15 minut, żeby trochę urosło.
Na patelni rozgrzewamy trochę oleju roślinnego. W międzyczasie formujemy placuszki, możemy podsypać lekko mąką.
Smażymy na średnim ogniu, przez około 6-8 minut. Co chwilę przewracając. Podawać z dżemem, masłem orzechowym, miodem lub same.