Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegański przepis na dwuskładnikowe placki owsiane. Bardzo pożywne, treściwe i łatwe. Dobry sposób na szybkie, energetyczne śniadanie lub przekąskę między posiłkami.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 80
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 696
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10987
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2358
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 80
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 696
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10987
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2358
Składniki
Do głębokiej miski wsypujemy płatki owsiane, dodajemy sodę, ziarna, len mielony i blendujemy na mąkę.
Dolewamy odrobinę wody i wyrabiamy ciasto rękami. Dobrze wyrobiona masa powinna być jędrna, sprężysta i trzymać się całości. Odstawiamy na 10-15 minut, żeby trochę urosło.
Na patelni rozgrzewamy trochę oleju roślinnego. W międzyczasie formujemy placuszki, możemy podsypać lekko mąką.
Smażymy na średnim ogniu, przez około 6-8 minut. Co chwilę przewracając. Podawać z dżemem, masłem orzechowym, miodem lub same.