Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odsmażany czerstwy chleb na jajku dla niektórych pyszny klasyk dla niektórych zmora. W tym przepisie połączyłam tradycyjny smażony chleb z jajkiem z salsą pomidorową
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12052
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 145
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8856
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155510
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1205
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12052
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 145
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8856
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155510
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1205
Składniki
KROK 1: Jajka roztrzepać z odrobiną soli i pieprzu, obtoczyć w jajkach kromki chleba. Chleb smażyć na rozgrzanym oleju (nie lnianym) na złoty kolor. Pomidora sparzyć i zdjąć skórkę, pokroić w kostkę cebulę, obrać i również pokroić w kostkę. Do pomidora i cebuli wlać olej lniany, dodać posiekaną bazylię oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać i odstawić na 5 minut. Salsę pomidorową kłaść na usmażony chleb i podawać.