Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odsmażany czerstwy chleb na jajku dla niektórych pyszny klasyk dla niektórych zmora. W tym przepisie połączyłam tradycyjny smażony chleb z jajkiem z salsą pomidorową
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2028
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 263
Polecam.
Odsłon: 431
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2028
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 263
Polecam.
Odsłon: 431
Składniki
KROK 1: Jajka roztrzepać z odrobiną soli i pieprzu, obtoczyć w jajkach kromki chleba. Chleb smażyć na rozgrzanym oleju (nie lnianym) na złoty kolor. Pomidora sparzyć i zdjąć skórkę, pokroić w kostkę cebulę, obrać i również pokroić w kostkę. Do pomidora i cebuli wlać olej lniany, dodać posiekaną bazylię oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać i odstawić na 5 minut. Salsę pomidorową kłaść na usmażony chleb i podawać.