Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki z czereśniami. Idealne na śniadanie, kolację, do zabrania do pracy. Myślę, że na taki przysmak skuszą się nawet małe niejadki. :)
drylownica, mikser, miska, patelnia
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 45
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 54
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2918
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 45
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 54
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2918
Składniki
Czereśnie umyć, oderwać ogonki i pozbyć się pestek za pomocą drylownicy. Czereśnie można przekroić na połówki.
Jajka, mleko, cukier zmiksować na puszystą pianę. Dodać przesianą mąkę i wymieszać do połączenia składników. Odstawić ciasto na 30 minut.
Do ciasta dodać czereśnie, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć omleciki z dwóch stron do zarumienienia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego! :)