Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki z czereśniami. Idealne na śniadanie, kolację, do zabrania do pracy. Myślę, że na taki przysmak skuszą się nawet małe niejadki. :)
drylownica, mikser, miska, patelnia
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1761
Polecam, pychota.
Odsłon: 583
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 475
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1761
Polecam, pychota.
Odsłon: 583
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 475
Składniki
Czereśnie umyć, oderwać ogonki i pozbyć się pestek za pomocą drylownicy. Czereśnie można przekroić na połówki.
Jajka, mleko, cukier zmiksować na puszystą pianę. Dodać przesianą mąkę i wymieszać do połączenia składników. Odstawić ciasto na 30 minut.
Do ciasta dodać czereśnie, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć omleciki z dwóch stron do zarumienienia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego! :)