Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki z czereśniami. Idealne na śniadanie, kolację, do zabrania do pracy. Myślę, że na taki przysmak skuszą się nawet małe niejadki. :)
drylownica, mikser, miska, patelnia
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113245
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 660
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1163
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 748
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113245
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 660
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1163
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 748
Składniki
Czereśnie umyć, oderwać ogonki i pozbyć się pestek za pomocą drylownicy. Czereśnie można przekroić na połówki.
Jajka, mleko, cukier zmiksować na puszystą pianę. Dodać przesianą mąkę i wymieszać do połączenia składników. Odstawić ciasto na 30 minut.
Do ciasta dodać czereśnie, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć omleciki z dwóch stron do zarumienienia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego! :)