Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do oryginału mu daleko ale jest smaczny.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8443
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 522
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8443
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 522
Składniki
Jajka wbijamy, dodajemy sos sojowy oaz posiekane dodatki. Całość mieszamy widelcem. Wlewamy na goracą patelnię część masy ( jak na naleśniki. Gdy omlet zacznie się ścinac delkatnie rolujemy i przsuwamy na brzeg patelni. Wlewamy kolejną warstwę delikatnie odchylamy rulon by masa trochę po niego podciekła i się połączyła. I znowu rolujemy po ścieciu, odsuwamy na brzeg i wylewamy mase - powtarzamy dopóki nie zużyjemy wszytkiego. Z 5 jajek rulon wychodzi "pokaźny". Przepis na oryginalne koreańskie (tym razem ) omlety znalazłam na: https://www.youtube.com/watch?v=PasCUqxsVDg