Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegański omlet bez jajek i mleka. Prosty i szybki do zrobienia. Równie smaczny, jak jego tradycyjny odpowiednik. Do jego przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie 3 składników.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3844
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 420
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3844
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 420
Składniki
Banany obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki i blendujemy na papkę. Do zmiksowanych bananów dodajemy mąkę oraz wodę lub mleko roślinne (ja najczęściej używam mleka owsianego). Składniki mieszamy ze sobą.
Omlety smażymy na patelni z teflonową powłoką. Można dodać 2-3 krople oleju.
Usmażone wegańskie omlety serwujemy z ulubionymi owcami. Smacznego!