Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny omlet na kolacje :) troszkę słodyczy nie zaszkodzi
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8438
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 519
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8438
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 519
Składniki
Oddziel białka od żółtek , ubij pianę z odrobiną soli . Dodaj żółtka i przesianą mąkę . Delikatnie połącz wszystkie składniki .
Patelnie wysmaruj tłuszczem , podgrzej , wlej delikatnie ciasto , piecz na średnim ogniu , kiedy spód będzie upieczony a wierz nie będzie płynny , przewróć na drugą stronę . Sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone Upieczony omlet wyłóż na talerz i posmaruj dżemem .
Ja przewracam omlet zsuwając go na pokrywkę następnie nakrywam patelnią i odwracam .