Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny omlet na kolacje :) troszkę słodyczy nie zaszkodzi
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6329
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 205
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6329
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 205
Składniki
Oddziel białka od żółtek , ubij pianę z odrobiną soli . Dodaj żółtka i przesianą mąkę . Delikatnie połącz wszystkie składniki .
Patelnie wysmaruj tłuszczem , podgrzej , wlej delikatnie ciasto , piecz na średnim ogniu , kiedy spód będzie upieczony a wierz nie będzie płynny , przewróć na drugą stronę . Sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone Upieczony omlet wyłóż na talerz i posmaruj dżemem .
Ja przewracam omlet zsuwając go na pokrywkę następnie nakrywam patelnią i odwracam .