Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny omlet na kolacje :) troszkę słodyczy nie zaszkodzi
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 111
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 129
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 111
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 129
Składniki
Oddziel białka od żółtek , ubij pianę z odrobiną soli . Dodaj żółtka i przesianą mąkę . Delikatnie połącz wszystkie składniki .
Patelnie wysmaruj tłuszczem , podgrzej , wlej delikatnie ciasto , piecz na średnim ogniu , kiedy spód będzie upieczony a wierz nie będzie płynny , przewróć na drugą stronę . Sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone Upieczony omlet wyłóż na talerz i posmaruj dżemem .
Ja przewracam omlet zsuwając go na pokrywkę następnie nakrywam patelnią i odwracam .