Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne śniadanko :)
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 192
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 994
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 227
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 192
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 994
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 227
Składniki
Oddziel białka od żółtek , ubij pianę ze szczyptą soli . Dodaj żółtka i przesianą mąkę . Delikatnie połącz wszystkie składniki .
Patelnie wysmaruj tłuszczem , podgrzej , wlej delikatnie ciasto , piecz na średnim ogniu , kiedy spód będzie upieczony a wierzch nie będzie płynny ,przewróć na drugą stronę . Sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone . Omlet wyłóż na talerz , Pozostaw chwilkę aby odparował , posmaruj serkiem waniliowym i połóż borówki .
Ja przewracam omlet zsuwając go na pokrywkę a następnie nakrywam patelnią i odwracam .