Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4041
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423175
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2615
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4041
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423175
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2615
Składniki
Cebule kroimy na pół plasterki,czosnek i zioła(rozmaryn,tymianek-świeże)drobno siekamy-wszystko wrzucamy na rozgrzanyą oliwę z masłem chwile podsmarzamy doprawiamy sola i pieprzem.Dodajemy pojedynczo jajka lekko je rozkłucajac.Obracamy lekko patelnią i delikatnie odsuwamy po brzegach masę jajeczna(nie mieszać żeby nie wyszła jajecznica).Gdy jajka prawie się zetną można potrzasając patelnią złożyć omleta na pół.I gotowe.
Można dodać grzyby,paprykę -to niestety wydłuży czas przyrządzania dania.Ważne żeby nie namieszać zbyt dużo składników aby omlet nie wyszedł za gruby.Zioła można dodać jakie kto lubi.Najlepsze są świerze zioła choć mogą być suszone(lepiej samemu sobie suszyć zioła).