Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 917
Polecam.
Odsłon: 101
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 917
Polecam.
Odsłon: 101
Składniki
Cebule kroimy na pół plasterki,czosnek i zioła(rozmaryn,tymianek-świeże)drobno siekamy-wszystko wrzucamy na rozgrzanyą oliwę z masłem chwile podsmarzamy doprawiamy sola i pieprzem.Dodajemy pojedynczo jajka lekko je rozkłucajac.Obracamy lekko patelnią i delikatnie odsuwamy po brzegach masę jajeczna(nie mieszać żeby nie wyszła jajecznica).Gdy jajka prawie się zetną można potrzasając patelnią złożyć omleta na pół.I gotowe.
Można dodać grzyby,paprykę -to niestety wydłuży czas przyrządzania dania.Ważne żeby nie namieszać zbyt dużo składników aby omlet nie wyszedł za gruby.Zioła można dodać jakie kto lubi.Najlepsze są świerze zioła choć mogą być suszone(lepiej samemu sobie suszyć zioła).