Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A dziś proponuję omlet jaglany z figami, jogurtem i orzechami! – Może zainspiruję Cię do użycia figi w kuchni??
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywno. Rozgrzej patelnię*. Dodaj do białek żółtka i mąkę jaglaną. Delikatnie wymieszaj do połączenia składników.
Wylej masę omletową na środek patelni. Smaż z jednej strony na małym ogniu około minuty do dwóch. Delikatnie obróć omlet używając dużej łopatki. Po około minucie wyłóż omlet na duży talerz.
Rozsmaruj jogurt po powierzchni omletu. Figi umyj i pokrój na plasterki, ułóż na omlecie. Posyp orzechami, sezamem i czekoladą.