Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A dziś proponuję omlet jaglany z figami, jogurtem i orzechami! – Może zainspiruję Cię do użycia figi w kuchni??
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 107
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 200
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 107
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 200
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Składniki
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywno. Rozgrzej patelnię*. Dodaj do białek żółtka i mąkę jaglaną. Delikatnie wymieszaj do połączenia składników.
Wylej masę omletową na środek patelni. Smaż z jednej strony na małym ogniu około minuty do dwóch. Delikatnie obróć omlet używając dużej łopatki. Po około minucie wyłóż omlet na duży talerz.
Rozsmaruj jogurt po powierzchni omletu. Figi umyj i pokrój na plasterki, ułóż na omlecie. Posyp orzechami, sezamem i czekoladą.