Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A dziś proponuję omlet jaglany z figami, jogurtem i orzechami! – Może zainspiruję Cię do użycia figi w kuchni??
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16131
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5117
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16131
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5117
Składniki
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywno. Rozgrzej patelnię*. Dodaj do białek żółtka i mąkę jaglaną. Delikatnie wymieszaj do połączenia składników.
Wylej masę omletową na środek patelni. Smaż z jednej strony na małym ogniu około minuty do dwóch. Delikatnie obróć omlet używając dużej łopatki. Po około minucie wyłóż omlet na duży talerz.
Rozsmaruj jogurt po powierzchni omletu. Figi umyj i pokrój na plasterki, ułóż na omlecie. Posyp orzechami, sezamem i czekoladą.