Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak zacząć dzień takim pysznym omletem, od razu przybywa sił.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2414
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4567
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1651
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 507
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2414
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4567
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1651
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 507
Składniki
Jabłka kroimy w kostkę, na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy jabłka, podlewamy wodą i słodzimy 2 łyżkami cukru, dusimy około 5 minut. Ubijamy 3 białka z 2 łyżkami cukru na sztywno, dodajemy śmietanę żółtka i mąkę, delikatnie łączymy. Na jabłka, w których powinien być sok, wlewamy nasze ciasto, zmniejszamy ogień, przykrywamy przykrywką i smażymy około 5-10 minut. Sprawdzamy poruszając patelnią czy ciasto jest upieczone. Gotowego omleta przewracamy na talerz. Możemy polać jakimś słodkim sosem ale nam najlepiej smakuje taki bez dodatkowych ulepszeń.