Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak zacząć dzień takim pysznym omletem, od razu przybywa sił.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Składniki
Jabłka kroimy w kostkę, na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy jabłka, podlewamy wodą i słodzimy 2 łyżkami cukru, dusimy około 5 minut. Ubijamy 3 białka z 2 łyżkami cukru na sztywno, dodajemy śmietanę żółtka i mąkę, delikatnie łączymy. Na jabłka, w których powinien być sok, wlewamy nasze ciasto, zmniejszamy ogień, przykrywamy przykrywką i smażymy około 5-10 minut. Sprawdzamy poruszając patelnią czy ciasto jest upieczone. Gotowego omleta przewracamy na talerz. Możemy polać jakimś słodkim sosem ale nam najlepiej smakuje taki bez dodatkowych ulepszeń.