Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie śniadanie z twarogiem ze szczyptą świeżo mielonego pieprzu oraz bananem i borówkami.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 275
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 99
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 106
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 169
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 275
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 99
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 106
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 169
Składniki
Jajka ubić ze szczyptą soli i zwykłym cukrem.
Mleko wlać do szczelnie zamkniętego naczynia i potrząsać przez około 10 sekund w celu spienienia go.
Do jajek dodać mąkę i spienione mleko, całość ubijać do połączenia składników.
Przygotowane w poprzednich etapach ciasto smażyć przez około 10 minut na oleju, na płycie grzewczej ustawionej na średni poziom, aby omlet dobrze się ściął, ale nie przypalił. Następnie delikatnie odwrócić omlet na drugą stronę i smażyć aż się całkowicie zetnie.
Twaróg rozgnieść z cukrem wanilinowym, jogurtem i świeżo mielonym pieprzem.
Borówki umyć, banan obrać i pokroić na plastry.
Na usmażony omlet nałożyć w dowolny sposób twaróg i owoce.