Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie śniadanie z twarogiem ze szczyptą świeżo mielonego pieprzu oraz bananem i borówkami.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 444
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3917
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1353
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 444
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3917
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1353
Składniki
Jajka ubić ze szczyptą soli i zwykłym cukrem.
Mleko wlać do szczelnie zamkniętego naczynia i potrząsać przez około 10 sekund w celu spienienia go.
Do jajek dodać mąkę i spienione mleko, całość ubijać do połączenia składników.
Przygotowane w poprzednich etapach ciasto smażyć przez około 10 minut na oleju, na płycie grzewczej ustawionej na średni poziom, aby omlet dobrze się ściął, ale nie przypalił. Następnie delikatnie odwrócić omlet na drugą stronę i smażyć aż się całkowicie zetnie.
Twaróg rozgnieść z cukrem wanilinowym, jogurtem i świeżo mielonym pieprzem.
Borówki umyć, banan obrać i pokroić na plastry.
Na usmażony omlet nałożyć w dowolny sposób twaróg i owoce.