Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet owsiany z musem dyniowym

Omlet owsiany z musem dyniowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 527

Dodano:

Odsłon: 781

Gwarantuję, że taki omlet potrafi nasycić, jak również zaspokoić ochotę na słodkie!

Składniki

  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 2 białka jaj
  • 1 łyżeczka stevi
  • 300g dyni
  • 3 łyżki mleka (migdałowego)
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • kilka rodzynek
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Płatki owsiane zmielić na mąkę.

  2. Dynię obrać ze skórki i ugotować lub upiec w piekarniku i zblendować na mus z cynamonem i mlekiem migdałowym.

  3. Białka oraz stevię i łyżkę musu dyniowego połączyć za pomocą blendera.

  4. Dodać mąkę owsianą i dokładnie wymieszać.

  5. Masę przelać na rozgrzaną teflonową patelnię i smażyć z obu stron (bez tłuszczu, pod przykryciem).

  6. Gotowego omleta podać z pozostałym musem dyniowym, jogurtem naturalnym i rodzynkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń