Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto jeść płatki owsiane, bo są zdrowe i nie musi to być koniecznie owsianka. Może to być omlet z płatkami i z najlepszymi owocami na świecie. Ciepłe truskawki otulone syropem z masła, cukru, miodu z nutą kardamonu. Palce lizać.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 350
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1764
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 346
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 350
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1764
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 346
Składniki
Truskawki umyć, oczyścić z szypułek. Pokroić na ćwiartki. Na patelni rozpuścić masło i dodać cukier i miód, kardamon. Mieszać i podgrzewać, aż składniki się połączą. Dodać przygotowane truskawki. Smażyć i zagarniać na owoce powstałą miksturę. Owoce powinny zachować swój kształt. Jajko rozbełtać w dużym kubku i połączyć z mąką pszenną, płatkami owsianymi, mlekiem, proszkiem do pieczenia, solą. Dokładnie wymieszać aż powstanie gładkie ciasto. Ciasto wylać na patelnię, na rozgrzany olej rzepakowy. Smażyć na wolnym ogniu. Jak omlet dostatecznie się zetnie, obrócić na drugą stronę. Usmażony przełożyć na talerz i na wierzchu ułożyć przygotowane truskawki w syropie. Udekorować listkami mięty. Smacznego