Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i aromatyczne śniadanie w postaci delikatnego i puszystego omletu z dodatkiem wyraźnej nuty paprykowej oraz słodkości soku z marchwi.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3753
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 698
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3753
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 698
Składniki
Jajka wbijamy do miseczki i dodajemy do nich sok marchwiowy oraz przyprawy: słodką i ostrą paprykę, a także świeżo zmielony pieprz. Całość doprawiamy do smaku solą morską i dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki.
Powstałą masę omletową wylewamy na rozgrzaną patelnię, delikatnie wysmarowaną olejem rzepakowym i smażymy na złoty kolor.
Następnie odwracamy omlet i smażymy go z drugiej strony. Ja używam do tego celu drugiej patelni teflonowej, dzięki czemu mam pewność, że podczas odwracania omlet nie rozerwie się oraz nie przypali.
Życzę smacznego! :)