Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i aromatyczne śniadanie w postaci delikatnego i puszystego omletu z dodatkiem wyraźnej nuty paprykowej oraz słodkości soku z marchwi.
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 88
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 237
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 558
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 162
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 88
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 237
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 558
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 162
Składniki
Jajka wbijamy do miseczki i dodajemy do nich sok marchwiowy oraz przyprawy: słodką i ostrą paprykę, a także świeżo zmielony pieprz. Całość doprawiamy do smaku solą morską i dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki.
Powstałą masę omletową wylewamy na rozgrzaną patelnię, delikatnie wysmarowaną olejem rzepakowym i smażymy na złoty kolor.
Następnie odwracamy omlet i smażymy go z drugiej strony. Ja używam do tego celu drugiej patelni teflonowej, dzięki czemu mam pewność, że podczas odwracania omlet nie rozerwie się oraz nie przypali.
Życzę smacznego! :)