Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet z dodatkiem twarogu i czerwonych porzeczek. Jest lekki i puszysty, smakuje zupełnie jak sernik ;) Idealny na konkretne ciepłe śniadanie.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3188
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 611
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3188
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 611
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Jajka dzielimy na białka i żółtka. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Do żółtek dodajemy mleko, twaróg i mąkę. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Łączymy z białkami, delikatnie mieszamy. Na końcu dodajemy porzeczki i mieszamy tak, aby nie uszkodzić owoców. Patelnię (dno i boki) smarujemy połową łyżeczki masła. Wylewamy masę omletową. Smażymy na małym ogniu, pod przykryciem kilka minut, aż masa będzie z góry ścięta. Potrząsając patelnią, odklejamy omlet. Zdejmujemy na talerz. Patelnię smarujemy pozostałym masłem i wkładamy omlet nieusmażoną częścią do dołu. Smażymy jeszcze kilka minut, aby omlet ładnie się zarumienił. Przed podaniem omlet posypujemy cukrem pudrem.