Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma prostszego omleta. Dla mnie to żelazne śniadanie, które daje mi mnóstwo energii i sił. Wprost uwielbiam jak, delikatne w środku i leciutko chrupiące ciasto omletowe nasiąka miodem….mmmm…. aż cieknie ślinka…
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5804
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12471
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5247
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5804
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12471
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5247
Składniki
Jajka wbijamy do suchej miski i ubijamy za pomocą miksera na puszystą pianę dopóki nie staną prawie białe. Użytkownicy Thermomixa: jajka ubijamy za pomocą motylka, czas: ok. 3 minuty, obroty 4. W czasie ubijania rozgrzewamy na niedużej patelni klarowane masło lub olej kokosowy. Następnie do ubitych jajek dodajemy mąkę i bardzo dokładnie mieszamy uważając, żeby piana nie „klapnęła”. Przelewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i smażymy na rumiano z obu stron. Następnie smarujemy miodem i masłem orzechowym i…. mamy absolutnie przepyszne, sycące i wartościowe śniadanie. Tip: zwróćcie uwagę, aby zarówno naczynia jak i sprzęt do ubijania były idealnie suche. W innym przypadku piana nie będzie chciała się ubić