Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma prostszego omleta. Dla mnie to żelazne śniadanie, które daje mi mnóstwo energii i sił. Wprost uwielbiam jak, delikatne w środku i leciutko chrupiące ciasto omletowe nasiąka miodem….mmmm…. aż cieknie ślinka…
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25374
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 196
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 416
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 602
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25374
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 196
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 416
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 602
Składniki
Jajka wbijamy do suchej miski i ubijamy za pomocą miksera na puszystą pianę dopóki nie staną prawie białe. Użytkownicy Thermomixa: jajka ubijamy za pomocą motylka, czas: ok. 3 minuty, obroty 4. W czasie ubijania rozgrzewamy na niedużej patelni klarowane masło lub olej kokosowy. Następnie do ubitych jajek dodajemy mąkę i bardzo dokładnie mieszamy uważając, żeby piana nie „klapnęła”. Przelewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i smażymy na rumiano z obu stron. Następnie smarujemy miodem i masłem orzechowym i…. mamy absolutnie przepyszne, sycące i wartościowe śniadanie. Tip: zwróćcie uwagę, aby zarówno naczynia jak i sprzęt do ubijania były idealnie suche. W innym przypadku piana nie będzie chciała się ubić