Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełen smaku omlet z dodatkiem sosu ponzu i szczypiorkiem
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3488
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4259
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74251
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3488
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4259
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74251
Składniki
W misce rozbij jajka, dodaj mleko, sól i pieprz. Wymieszaj tylko do połączenia (nie ubijaj zbyt mocno, żeby omlet był delikatny).
Ustaw nieprzywierającą patelnię (średnica 20 cm) na średnim ogniu. Dodaj masło i pozwól mu się roztopić równomiernie.
Smaż warstwami, wlej cienką warstwę jajek na patelnię.
Gdy zacznie się ścinać (ale środek jeszcze będzie lekko płynny), zawiń pierwszy pasek omletu do jednej strony, pomagając sobie łopatką.
Przesuń zawinięty omlet na bok patelni.
Dodaj kolejną cienką warstwę jajek, lekko podnosząc już zawiniętą część, by jajka wpłynęły pod spód.
Powtarzaj zawijanie, aż zużyjesz całe jajka
Zsuń omlet na talerz.
Polej sosem ponzu i pisyp szczypiorkiem.