Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet to fajny prosty i szybki pomysł na pożywne śniadanie lub smaczną kolację. Proponuję warzywny omlet z ośmiorniczkami z parówek, tak więc mamy i omlet a do tego i trochę kiełbasy w postaci ośmiorniczek.
patelnia, garnuszek, talerz,
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 988
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 117
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2171
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4181
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 988
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 117
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2171
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4181
Składniki
Boczek wędzony, szynę pokroić i podsmażyć, dodać obraną, pokrojoną cebulę czerwoną oraz oczyszczone pokrojone w drobną kostkę papryki. Podsmażać do miękkości warzyw, dodając pokrojone suszone pomidory. Natkę pietruszki oraz cebulkę zieloną posiekać. Parówki cienkie ponacinać tak jak ośmiornice, włożyć ziarenka pieprzu lub ziela angielskiego (jako oczy, ślepia) a następnie podsmażyć na niewielkiej ilości oleju z obydwu stron. Zdjąć z patelni na talerz. Jajka rozbełtać z przyprawami, mlekiem oraz z natką pietruszki. Rozbełtane jajka wlać na warzywa i podsmażać do ścięcia jajek, pod koniec posypać posiekanym szczypiorkiem. Omlet zsunąć na talerz i ułożyć na nim parówkowe ośmiorniczki. Podawać z grzankami.