Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet to fajny prosty i szybki pomysł na pożywne śniadanie lub smaczną kolację. Proponuję warzywny omlet z ośmiorniczkami z parówek, tak więc mamy i omlet a do tego i trochę kiełbasy w postaci ośmiorniczek.
patelnia, garnuszek, talerz,
Boczek wędzony, szynę pokroić i podsmażyć, dodać obraną, pokrojoną cebulę czerwoną oraz oczyszczone pokrojone w drobną kostkę papryki.
Podsmażać do miękkości warzyw, dodając pokrojone suszone pomidory.
Natkę pietruszki oraz cebulkę zieloną posiekać.
Parówki cienkie ponacinać tak jak ośmiornice, włożyć ziarenka pieprzu lub ziela angielskiego (jako oczy, ślepia) a następnie podsmażyć na niewielkiej ilości oleju z obydwu stron.
Zdjąć z patelni na talerz.
Jajka rozbełtać z przyprawami, mlekiem oraz z natką pietruszki.
Rozbełtane jajka wlać na warzywa i podsmażać do ścięcia jajek, pod koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.
Omlet zsunąć na talerz i ułożyć na nim parówkowe ośmiorniczki.
Podawać z grzankami.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587052
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11624
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 349
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587052
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11624
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 349
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 90
Składniki
Boczek wędzony, szynę pokroić i podsmażyć, dodać obraną, pokrojoną cebulę czerwoną oraz oczyszczone pokrojone w drobną kostkę papryki. Podsmażać do miękkości warzyw, dodając pokrojone suszone pomidory. Natkę pietruszki oraz cebulkę zieloną posiekać. Parówki cienkie ponacinać tak jak ośmiornice, włożyć ziarenka pieprzu lub ziela angielskiego (jako oczy, ślepia) a następnie podsmażyć na niewielkiej ilości oleju z obydwu stron. Zdjąć z patelni na talerz. Jajka rozbełtać z przyprawami, mlekiem oraz z natką pietruszki. Rozbełtane jajka wlać na warzywa i podsmażać do ścięcia jajek, pod koniec posypać posiekanym szczypiorkiem. Omlet zsunąć na talerz i ułożyć na nim parówkowe ośmiorniczki. Podawać z grzankami.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Bułeczki z masełkiem czosnkowo - ziołowym
Śniadania
Bułki z guacamole
Śniadania
ZAPIEKANA JAJECZNICA Z SZYNKĄ I CEBULĄ
Śniadania
Knedle serowe ze śliwkami i marcepanem
Bułeczki z masełkiem czosnkowo - ziołowym
Pyszne bułeczki z masełkiem wymieszanym z czosnkiem oraz ziołami prowansalsk...
Odsłon: 87
Bułki z guacamole
Jak wiecie lubię eksperymenty podczas pieczenia pieczywa. Dziś padło na guaca...
Odsłon: 24