Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet z brokułami to smaczna, sycąca, prosta i szybka propozycja na śniadanieciekawa alternatywa dla zwykłej jajecznicy. Dodatek brokuła nadaje potrawie wyjątkowego smaku, chociaż można oczywiście wykorzystać swoje ulubione składniki, które akurat posiadamy w lodówce.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Obraną cebulę siekamy. Umytego brokuła kroimy na drobne kawałki.
Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucamy posiekaną cebulę i delikatnie ją szklimy od czasu do czasu mieszając, następnie dodajemy pokrojonego brokuła i całość smażymy jeszcze przez około 5 minut, często mieszamy.
Do miski przekładamy jajka, dodajemy sól oraz czarny pieprz i wszystko dokładnie mieszamy. Do podsmażonych warzyw wlewamy masę jajeczną i całość smażymy około 3-4 minuty do momentu aż jajka się zetną. Następnie delikatnie obracamy omlet na drugą stronę, najlepiej zrobić to za pomocą talerza i smażymy jeszcze około 2-3 minuty. Tak przygotowany omlet najlepiej smakuje podany na gorąco.