Omlet z brokułami to smaczna, sycąca, prosta i szybka propozycja na śniadanieciekawa alternatywa dla zwykłej jajecznicy. Dodatek brokuła nadaje potrawie wyjątkowego smaku, chociaż można oczywiście wykorzystać swoje ulubione składniki, które akurat posiadamy w lodówce.
Omlet z brokułami
Składniki
- 1 średni brokuł
- 1 cebula
- 4 jajka
- olej do smażenia
- czarny pieprz
- sól
Składniki
- 1 średni brokuł
- 1 cebula
- 4 jajka
- olej do smażenia
- czarny pieprz
- sól

Potrzebne przybory kuchenne
patelnia
Etapy przygotowania
Obraną cebulę siekamy. Umytego brokuła kroimy na drobne kawałki.
Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucamy posiekaną cebulę i delikatnie ją szklimy od czasu do czasu mieszając, następnie dodajemy pokrojonego brokuła i całość smażymy jeszcze przez około 5 minut, często mieszamy.
Do miski przekładamy jajka, dodajemy sól oraz czarny pieprz i wszystko dokładnie mieszamy. Do podsmażonych warzyw wlewamy masę jajeczną i całość smażymy około 3-4 minuty do momentu aż jajka się zetną. Następnie delikatnie obracamy omlet na drugą stronę, najlepiej zrobić to za pomocą talerza i smażymy jeszcze około 2-3 minuty. Tak przygotowany omlet najlepiej smakuje podany na gorąco.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 179

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 562

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 610
Ostatnio komentowane przepisy

Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 179

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 562

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 610


Składniki
- 1 średni brokuł
- 1 cebula
- 4 jajka
- olej do smażenia
- czarny pieprz
- sól
Obraną cebulę siekamy. Umytego brokuła kroimy na drobne kawałki.
Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucamy posiekaną cebulę i delikatnie ją szklimy od czasu do czasu mieszając, następnie dodajemy pokrojonego brokuła i całość smażymy jeszcze przez około 5 minut, często mieszamy.
Do miski przekładamy jajka, dodajemy sól oraz czarny pieprz i wszystko dokładnie mieszamy. Do podsmażonych warzyw wlewamy masę jajeczną i całość smażymy około 3-4 minuty do momentu aż jajka się zetną. Następnie delikatnie obracamy omlet na drugą stronę, najlepiej zrobić to za pomocą talerza i smażymy jeszcze około 2-3 minuty. Tak przygotowany omlet najlepiej smakuje podany na gorąco.