Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet z brzoskwiniami alfredo to perfekcyjne połączenie słodkich brzoskwiń, aromatycznego cynamonu, zdrowej kurkumy i zaskakującej chili. Otulonych pysznym, puszystym plackiem w towarzystwie roszponki.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 123
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 63
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1442
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 123
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 63
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1442
Składniki
Na rozgrzanej patelni rozpuść masło, dolej sok z puszki i energicznie mieszaj, aż całość nabierze konsystencji sosu.
Brzoskwinie pokrój w plasterki i dodaj na patelnię, dopraw kurkumą, cynamonem, płatkami chili i cukrem. Zmniejsz ogień i zostaw na patelni.
Białka oddziel od żółtek, ubij na pianę, dodaj szczyptę soli, mąkę i dokładnie całość zmiksuj bądź wymieszaj. Smaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy na placek na rumiano z obu stron.
Na gotowe omlety nałóż roszponkę, na niej dodaj maślane brzoskwinie wraz z sosem i złóż na pół.