Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
OMLET Z KAWAŁKAMI CEBULKI I CUKINII
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2672
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2672
Składniki
CEBULE I WYDRĄŻONĄ CUKINIĘ KROIMY W WIĘKSZĄ KOSTKĘ. SMAŻYMY POD PRZYKRYCIEM NA PATELNI DOPÓKI CUKINIA NIE ZMIĘKNIE.
JAJKA ROZMĄCAMY Z MLEKIEM, SOLĄ I PIEPRZEM. PAMIĘTAMY ŻEBY DODAĆ WIĘCEJ PIEPRZU. ZALEWAMY MASĄ JAJECZNĄ. SMAŻYMY PRZESUWAJĄC OMLET DO ZEWNĘTRZNEJ KRAWĘDZI ZAWIJAJĄC DO ŚRODKA. PO CAŁKOWITYM ZWINIĘCIU WYŁĄCZAMY PATELNIE I ODSTAWIAMY OMLET NA 3 MINUTY NA CIEPŁEJ PATELNI. PODAJEMY NA CIEPŁO. SMACZNEGO