Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na śniadanie zrobiłam omlet z dynią. Omlet smaczny i pożywny. Mój omlet jest nie całkowicie ścięty gdyż taki właśnie lubi mój mąż. Wystarczy trochę dłużej podsmażyć i będzie ok.
patelnia, nóż, widelec, garnuszek,
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2159
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 111
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 178
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2159
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 111
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 178
Składniki
Przygotować sobie potrzebne składniki, następnie dynię obieramy, usuwając gniazda nasienne. Obraną dynie i cebule kroimy ( dynie w większe kawałki) a cebulę kroimy w piórka. Na głębszej patelni rozgrzewamy olej, wkładamy warzywa i podsmażamy. Doprawiamy niewielką ilością soli, pieprzu. Dusimy razem około 10 - 15 minut podlewając odrobiną wody. Umyte jajka wbijamy do miski roztrzepujemy widelcem, doprawiamy solą. Roztrzepane jajka powoli wlewamy na podsmażone odsączone warzywa. Posypujemy natką pietruszki. Smażymy do ścięcia jajek ( u mnie nie całkiem ścięte bo tak lubimy). Podajemy zaraz po usmażeniu, zsuwając omlet na talerz.