Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty omlet z nadzieniem z leśnych grzybów, przyrumienionej dyni i sporej ilości mozzarelli.
Na małej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć cebulkę wraz z dynią i smaż do zeszklenia cebuli przez około 3-4 minuty. Następnie dodaj grzyby i smaż do miękkości, przez około 5 -7 minut. Dopraw solą i pieprzem i odstaw.
W międzyczasie, roztrzep trzepaczką 3 jajka i dopraw solą i pieprzem.
Na większej patelni rozgrzej pozostały olej, wlej jajka i zakręć patelnią by masa jajeczna równomiernie się na niej rozlała. Co jakiś czas podnoś łopatką brzegi tak by jajka ścinały się na całej powierzchni.
Gdy powierzchnia omleta się zetnie wyłóż na niego grzyby z dynią i cebulką i posyp mozzarellą. Zawiń na farsz brzegi omleta, troszkę jeszcze podsmaż, by ser się ładnie rozpuścił i przełóż go na talerz.
Posyp natką pietruszki i podawaj.
Tyle o niej słyszałam, ale nigdy nie jadłam. W tym sezonie postanowiłam wypró...
Odsłon: 42515
Nadszedł czas na dynie - duże, jędrne, soczyste, a przede wszystkim bardzo zd...
Odsłon: 32324
Domowa zupa warzywna z pomidorami zapraszam jak robię
Odsłon: 13
Domowy chlebek który zawsze wychodzi zapraszam jak robię
Odsłon: 22
Pyszne, wyraziste i aromatyczne, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu d...
Odsłon: 65
Racuchy drożdżowe z jabłkami, to smak dzieciństwa. Puszyste, delikatnie słodk...
Odsłon: 81
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 722
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 507
Domowa zupa warzywna z pomidorami zapraszam jak robię
Odsłon: 13
Domowy chlebek który zawsze wychodzi zapraszam jak robię
Odsłon: 22
Pyszne, wyraziste i aromatyczne, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu d...
Odsłon: 65
Racuchy drożdżowe z jabłkami, to smak dzieciństwa. Puszyste, delikatnie słodk...
Odsłon: 81
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 722
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 507
Składniki
Na małej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć cebulkę wraz z dynią i smaż do zeszklenia cebuli przez około 3-4 minuty. Następnie dodaj grzyby i smaż do miękkości, przez około 5 -7 minut. Dopraw solą i pieprzem i odstaw.
W międzyczasie, roztrzep trzepaczką 3 jajka i dopraw solą i pieprzem.
Na większej patelni rozgrzej pozostały olej, wlej jajka i zakręć patelnią by masa jajeczna równomiernie się na niej rozlała. Co jakiś czas podnoś łopatką brzegi tak by jajka ścinały się na całej powierzchni.
Gdy powierzchnia omleta się zetnie wyłóż na niego grzyby z dynią i cebulką i posyp mozzarellą. Zawiń na farsz brzegi omleta, troszkę jeszcze podsmaż, by ser się ładnie rozpuścił i przełóż go na talerz.
Posyp natką pietruszki i podawaj.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Domowy chleb Pszenno żytni na zakwasie przepis na 2 kilowe chleby
Śniadania
Szakszuka ze świeżych pomidorów
Śniadania
Placki z jabłkami na maślance
Śniadania
Szybkie śniadanie. Placuszki z syropem klonowym.
Domowy chleb Pszenno żytni na zakwasie przepis na 2 kilowe chleby
Domowy chlebek który zawsze wychodzi zapraszam jak robię
Odsłon: 22
Szakszuka ze świeżych pomidorów
Szakszuka, którą dosłownie tłumaczy się jako „mieszankę", wywodzi się najpraw...
Odsłon: 3298