Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na słodkie śniadanie lub podwieczorek - puszysty omlet z jabłkiem. Tylko15 minut roboty i gotowe. Omlet przed podaniem możecie oprószyć cukrem pudrem lub podać w towarzystwie jogurtu naturalnego i cynamonu. Przypadnie do gustu zarówno małym, jak i dużym.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1060
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2871
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 965
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1730
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14690
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1060
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2871
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 965
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1730
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14690
Składniki
Do miski wbić jajko, dodać mąkę, mleko, proszek do pieczenia i cukier. Składniki wymieszać widelcem.
Jabłko obrać, pokroić na paski lub w kostkę i dorzucić do ciasta.
Omleta z jabłkami smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną masła klarowanego. Kiedy omlet od góry się zetnie, przewrócić go na drugą stronę i jeszcze chwilę podpiec na wolnym ogniu.
Przed podaniem omleta oprósz cukrem pudrem. Podawaj z ulubionymi dodatkami.