Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny omlet urozmaicony dodatkami. Wykorzystałam wędzonego łososia oraz buraka liściowego.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 30
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2025
Polecam.
Odsłon: 412
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 620
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1971
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 30
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2025
Polecam.
Odsłon: 412
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 620
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1971
Składniki
Gałązki buraka liściowego umyć, pokroić na kawałki.
Papryczkę chili pokroić w cienkie paseczki, łososia podzielić na drobne kawałeczki. Jajka, mleko i sól rozbić trzepaczką na jednolitą masę, dodać paseczki papryczki chili. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną, powoli ogrzewać. Gdy warstwa przylegająca do patelni zetnie się, delikatnie ją odchylić, aby masa spłynęła na dno patelni. Kiedy już białko się zetnie, a powierzchnia omletu będzie jeszcze lekko galaretowata, nałożyć nadzienie (łosoś i pokrojony mangold) na środek omletu. Całość podpiekać jeszcze przez chwilę, następnie omlet złożyć i zsunąć z patelni. Smacznego. Uwaga: Z podanych proporcji mamy omlecik dla jednej osoby.