Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny omlet urozmaicony dodatkami. Wykorzystałam wędzonego łososia oraz buraka liściowego.
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6665
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 118
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 865
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2242
Królowa grilla :)
Odsłon: 1694
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6665
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 118
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 865
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2242
Królowa grilla :)
Odsłon: 1694
Składniki
Gałązki buraka liściowego umyć, pokroić na kawałki.
Papryczkę chili pokroić w cienkie paseczki, łososia podzielić na drobne kawałeczki. Jajka, mleko i sól rozbić trzepaczką na jednolitą masę, dodać paseczki papryczki chili. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną, powoli ogrzewać. Gdy warstwa przylegająca do patelni zetnie się, delikatnie ją odchylić, aby masa spłynęła na dno patelni. Kiedy już białko się zetnie, a powierzchnia omletu będzie jeszcze lekko galaretowata, nałożyć nadzienie (łosoś i pokrojony mangold) na środek omletu. Całość podpiekać jeszcze przez chwilę, następnie omlet złożyć i zsunąć z patelni. Smacznego. Uwaga: Z podanych proporcji mamy omlecik dla jednej osoby.