Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny omlet urozmaicony dodatkami. Wykorzystałam wędzonego łososia oraz buraka liściowego.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 582
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 582
Składniki
Gałązki buraka liściowego umyć, pokroić na kawałki.
Papryczkę chili pokroić w cienkie paseczki, łososia podzielić na drobne kawałeczki. Jajka, mleko i sól rozbić trzepaczką na jednolitą masę, dodać paseczki papryczki chili. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną, powoli ogrzewać. Gdy warstwa przylegająca do patelni zetnie się, delikatnie ją odchylić, aby masa spłynęła na dno patelni. Kiedy już białko się zetnie, a powierzchnia omletu będzie jeszcze lekko galaretowata, nałożyć nadzienie (łosoś i pokrojony mangold) na środek omletu. Całość podpiekać jeszcze przez chwilę, następnie omlet złożyć i zsunąć z patelni. Smacznego. Uwaga: Z podanych proporcji mamy omlecik dla jednej osoby.