Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na śniadanie lub pyszny deser.
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 58
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 391
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 709
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2368
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 57
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 58
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 391
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 709
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2368
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 57
Składniki
Jajka rozdzielamy. Białka ubijamy na pianę. Żółtka łączymy z miodem, z płatkami owsianymi i mąką razową, mieszamy dokładnie. Tak przygotowaną masę łączymy delikatnie z ubitą pianą z białek. Wykładamy na rozgrzaną patelnię.
Smażymy na maśle na wolnym ogniu przez około 3-4 minuty, potem przewracamy na drugą stronę jeszcze na chwileczkę. Trzeba uważać, łatwo można przypalić :) Podajemy natychmiast posypane cukrem pudrem, cynamonem, płatkami migdałowymi i z pokrojoną gruszką. Smacznego!