Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na śniadanie lub pyszny deser.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4614
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 883
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8344
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13161
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 474
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 148
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4614
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 883
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8344
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13161
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 474
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 148
Składniki
Jajka rozdzielamy. Białka ubijamy na pianę. Żółtka łączymy z miodem, z płatkami owsianymi i mąką razową, mieszamy dokładnie. Tak przygotowaną masę łączymy delikatnie z ubitą pianą z białek. Wykładamy na rozgrzaną patelnię.
Smażymy na maśle na wolnym ogniu przez około 3-4 minuty, potem przewracamy na drugą stronę jeszcze na chwileczkę. Trzeba uważać, łatwo można przypalić :) Podajemy natychmiast posypane cukrem pudrem, cynamonem, płatkami migdałowymi i z pokrojoną gruszką. Smacznego!