Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet z migdałami

Omlet z migdałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 172 Ocena: 1914

Dodano:

Odsłon: 184

Doskonała propozycja na śniadanie lub pyszny deser.

Składniki

  • 2 jajka
  • łyżka płatków owsianych
  • łyżka płatków migdałów
  • łyżeczka miodu
  • łyżka mąki razowej/ można również dać pszenną
  • cukier puder/cynamon/ domowy dżem
  • gruszka lub inne ulubione owoce
  • masło
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka rozdzielamy. Białka ubijamy na pianę. Żółtka łączymy z miodem, z płatkami owsianymi i mąką razową, mieszamy dokładnie. Tak przygotowaną masę łączymy delikatnie z ubitą pianą z białek. Wykładamy na rozgrzaną patelnię.

  2. Smażymy na maśle na wolnym ogniu przez około 3-4 minuty, potem przewracamy na drugą stronę jeszcze na chwileczkę. Trzeba uważać, łatwo można przypalić :) Podajemy natychmiast posypane cukrem pudrem, cynamonem, płatkami migdałowymi i z pokrojoną gruszką. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 stycznia 2018 O qrka woda, ale smakowicie wygląda :)
Trzeba będzie zrobić mojej Pani na śniadanie xD

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń