Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na śniadanie lub pyszny deser.
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16913
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 508
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16913
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 508
Składniki
Jajka rozdzielamy. Białka ubijamy na pianę. Żółtka łączymy z miodem, z płatkami owsianymi i mąką razową, mieszamy dokładnie. Tak przygotowaną masę łączymy delikatnie z ubitą pianą z białek. Wykładamy na rozgrzaną patelnię.
Smażymy na maśle na wolnym ogniu przez około 3-4 minuty, potem przewracamy na drugą stronę jeszcze na chwileczkę. Trzeba uważać, łatwo można przypalić :) Podajemy natychmiast posypane cukrem pudrem, cynamonem, płatkami migdałowymi i z pokrojoną gruszką. Smacznego!