Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na śniadanie lub pyszny deser.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11765
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1282
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12395
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3251
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11765
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1282
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12395
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3251
Składniki
Jajka rozdzielamy. Białka ubijamy na pianę. Żółtka łączymy z miodem, z płatkami owsianymi i mąką razową, mieszamy dokładnie. Tak przygotowaną masę łączymy delikatnie z ubitą pianą z białek. Wykładamy na rozgrzaną patelnię.
Smażymy na maśle na wolnym ogniu przez około 3-4 minuty, potem przewracamy na drugą stronę jeszcze na chwileczkę. Trzeba uważać, łatwo można przypalić :) Podajemy natychmiast posypane cukrem pudrem, cynamonem, płatkami migdałowymi i z pokrojoną gruszką. Smacznego!