Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj postanowiłam zrobić jak ja to nazwałam omlet z młodą kapustą. Zobaczyłam omlet ze szczawiem wiec czemu nie z młodą kapustą. Wyszedł bardzo smaczny , jest więcej spieczony bo taki właśnie lubimy.
patelnia, sitko, garnek,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3823
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3823
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Składniki
Kapustę młodą szatkuje,zalewam niedużą ilościom wody i gotuje nie za długo aby nie rozgotować. Następnie odcedzam na sicie z nadmiaru wody, przekładam ponownie do garnka doprawiam solą, pieprzem lekko skrapiam octem i cukrem, doprawiam do smaku przyprawą uniwersalną. Boczek wędzony kroje i podsmażam na patelni wraz z obraną pokrojoną cebulką oraz z obranymi startymi na tarce (grube oczka) pieczarkami. Dodaje do kapusty i jeszcze chwile podsmażam razem. Jajka roztrzepuje w kubku. Kapustę przekładam na rozgrzaną patelnie, zmniejszam ogień wlewam rozbełtane jajka i smażę na wolnym ogniu do całkowitego ścięcia jajek. Omlet po ścięciu jajek obracam na druga strunę podsmażam ponownie. Podaje polewając ketchupem. Powiem że pychotka,nawet nie przypuszczałam że będzie taki smaczny.