Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały poranek. Nie trzeba w nie wkładać dużo pracy, a efekt jest bardzo zaskakujący, co najważniejsze mamy szybkie śniadanie na ciepło.
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 18
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 36
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1037
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 254
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 14424
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 18
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 36
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1037
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 254
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 14424
Składniki
Por myjemy i kroimy w cienkie krążki, zasmażamy na maśle, często mieszając. Gdy krążki pora zmiękną, doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką i ketchupem. Dusimy około 5 min pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając.
Jajka lekko ubijamy z mlekiem, aż się spienią i dokładnie połączą. Jajeczną masą zalewamy usmażone pory. Patelnie przykrywamy i na niewielkim ogniu smażymy omlet tak długo, aż wierzch będzie ścięty.
Omlet porem dobrze smakuje z dodatkiem sałatki z pomidorów i cebulki lub polany gorącym sosem pomidorowym.