Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto z nas nie lubi omleta, u mnie najlepiej smakuje omlet z szynką i serem dlatego dzisiaj dzielę się z Wami moim przepisem.
patelnia, nóż, mikser,
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 161
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 71
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1130
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 161
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 71
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1130
Składniki
Jajka wbijamy do większego naczynia dodajemy mąkę oraz przyprawy sól, pieprz do smaku. Wszystko miksujemy na gładką jednolitą masę, dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki i poszatkowaną cebulkę zieloną. Do masy jajecznej dodajemy pokrojoną w paseczki szynkę konserwową oraz pokrojony w drobną kosteczkę lub starty na tarce o dużych oczkach ser żółty. Całość mieszamy i wlewamy na rozgrzaną i wysmarowaną tłuszczem patelnię . Smażymy do ścięcia jajek. Po usmażeniu oprószamy poszatkowaną cebulką zieloną.
Omlet gotowy do podania.