Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet z tuńczykiem

Omlet z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 702

Dodano:

Odsłon: 4177

Bardzo smaczne, syte i szybkie w przygotowaniu.

Składniki

  • jajka, 2
  • mleko, 50 ml
  • mąka, 3 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • tuńczyk w oleju, pół puszki
  • pietruszka
  • olej do smażenia
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Omlet z tuńczykiem

Przygotowanie

  1. Żółtka wymieszać z mąka, mlekiem, sola i pieprzem.

  2. Białka ubić na sztywną pianę i dodać to pozostałych składników.

  3. Na patelni rozgrzać olej, wlać ciasto i piec na złocisty kolor z obu stron.

  4. Omlet przełożyć na talerz, posypać tuńczykiem i pietruszką. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń