Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Omlet z dodatkiem porcji witamin, w postaci świeżych warzyw sprawdzi się idealnie na śniadanie w gronie najbliższych.
Patelnia, nóż kuchenny, trzepaczka, deska, łyżka stołowa, talerz
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2029
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 263
Polecam.
Odsłon: 431
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2029
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 263
Polecam.
Odsłon: 431
Składniki
Jajka połącz ze śmietaną. Pomidora i wędlinę pokrój w kostkę, zetrzyj ser na grubych oczkach. Szpinak podsmaż na maśle. Do masy jajecznej dodaj wszystkie dodatki i dopraw do smaku ziołami, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej masło, wlej powstałą masę i smaż do zrumienienia omletu. Gdy będzie już złocisty, obróć na drugą stronę. Złóż omlet na połowę, dodaj do środka pomidorki koktajlowe lub inne ulubione dodatki. Udekoruj talerz liśćmi jarmużu. Podawaj z kromką ulubionego pieczywa. Smacznego!