Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Omlet z dodatkiem porcji witamin, w postaci świeżych warzyw sprawdzi się idealnie na śniadanie w gronie najbliższych.
Patelnia, nóż kuchenny, trzepaczka, deska, łyżka stołowa, talerz
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5291
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1312
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5291
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1312
Składniki
Jajka połącz ze śmietaną. Pomidora i wędlinę pokrój w kostkę, zetrzyj ser na grubych oczkach. Szpinak podsmaż na maśle. Do masy jajecznej dodaj wszystkie dodatki i dopraw do smaku ziołami, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej masło, wlej powstałą masę i smaż do zrumienienia omletu. Gdy będzie już złocisty, obróć na drugą stronę. Złóż omlet na połowę, dodaj do środka pomidorki koktajlowe lub inne ulubione dodatki. Udekoruj talerz liśćmi jarmużu. Podawaj z kromką ulubionego pieczywa. Smacznego!