Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Pomidora pokroić na ćwiartki, a następnie ćwiartki na połówki. Ogórka konserwowego pokroić w grubą kostkę i tak samo paprykę. Warzywa pomieszać i dodać koperek, cebulkę, olej lniany, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wymieszać. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę ze szczyptą soli. Do żółtek dadać olej rzepakowy. Rozbełtać. Dodawać do białek i miksować. Dodać mąkę pszenną. Delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać masło. Wylać masę na patelnię. Przykryć. Smażyć na wolnym ogniu. Jak omlet straci surowość przewrócić na drugą stronę. Omlet przełożyć na talerz i ułożyć sałatką warzywną. Zawinąć placek tak żeby warzywa były w środku. Można zajadać. Smacznego.