Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203307
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203307
Składniki
Pomidora pokroić na ćwiartki, a następnie ćwiartki na połówki. Ogórka konserwowego pokroić w grubą kostkę i tak samo paprykę. Warzywa pomieszać i dodać koperek, cebulkę, olej lniany, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wymieszać. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę ze szczyptą soli. Do żółtek dadać olej rzepakowy. Rozbełtać. Dodawać do białek i miksować. Dodać mąkę pszenną. Delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać masło. Wylać masę na patelnię. Przykryć. Smażyć na wolnym ogniu. Jak omlet straci surowość przewrócić na drugą stronę. Omlet przełożyć na talerz i ułożyć sałatką warzywną. Zawinąć placek tak żeby warzywa były w środku. Można zajadać. Smacznego.