Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlety to moje ulubione śniadanie na ciepło. Przygotowuję je z różnymi dodatkami, dzisiejszy to omlet ze szpinakiem , żółtym serem oraz pomidorkami koktajlowymi. Prosty i szybki sposób na pożywne śniadanie. Polecam
patelnia, nóż, miseczka, widelec, ręcznik papierowy,
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 75
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 51
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 75
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 51
Składniki
Szpinak po umyciu osuszyć. Na średniej patelni rozgrzać masło klarowne, dodać drobno posiekaną dymkę oraz posiekany czosnek, podsmażyć do zeszklenia. Dodać liście szpinaku chwile podsmażać mieszając. Jajka wbić do miseczki, rozbełtać razem z dodatkiem mleka, doprawić pieprzem świeżo mielonym oraz solą do smaku. Do patelni ze szpinakiem wlać rozbełtane jajka delikatnie przemieszać i podsmażać do ścięcia jajek. Gdy jajka zaczną się ścinać ułożyć przekrojone na połówki umyte i osuszone pomidorki, ułożyć przekrojeniem do góry. Posypać pokrojonym serem żółtym, Zakryć pokrywka i smażyć do rozpuszczenia sera. Po usmażeniu zdjąć na talerz oprószyć cebulką zieloną. Fajnie smakuje polany ketchupem . Smacznego
Omlet gotowy do podania.