Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały poranek. Nie trzeba w nie wkładać dużo pracy, a efekt jest bardzo zaskakujący, co najważniejsze mamy szybkie śniadanie na ciepło.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie półksiężyce, zasmażamy na maśle, często mieszając. Gdy cebula się przyrumieni, dodajemy szpinak, podsmażamy, doprawiamy do smaku i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Jajka wbijamy do miski. Dolewamy mleko i dokładnie mieszamy trzepaczką. Ubijamy masę jajeczną aż na wierzchu pojawią się bąbelki. Im lepiej rozbite jajka, tym lepszy omlet. solimy i pieprzymy do smaku. Jajeczną masą zalewamy usmażony szpinak. Patelnie przykrywamy i na niewielkim ogniu smażymy omlet tak długo, aż wierzch będzie ścięty, a spód się zarumieni.