Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały poranek. Nie trzeba w nie wkładać dużo pracy, a efekt jest bardzo zaskakujący, co najważniejsze mamy szybkie śniadanie na ciepło.
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 129
Polecam.
Odsłon: 1611
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1739
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 129
Polecam.
Odsłon: 1611
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1739
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie półksiężyce, zasmażamy na maśle, często mieszając. Gdy cebula się przyrumieni, dodajemy szpinak, podsmażamy, doprawiamy do smaku i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Jajka wbijamy do miski. Dolewamy mleko i dokładnie mieszamy trzepaczką. Ubijamy masę jajeczną aż na wierzchu pojawią się bąbelki. Im lepiej rozbite jajka, tym lepszy omlet. solimy i pieprzymy do smaku. Jajeczną masą zalewamy usmażony szpinak. Patelnie przykrywamy i na niewielkim ogniu smażymy omlet tak długo, aż wierzch będzie ścięty, a spód się zarumieni.