Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet ze szpinakiem i pieczarkami to pomysł na szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Delikatnie kremowy ser camembert idealnie komponuje się z warzywami i aromatyczną natką. Sprawdź ten prosty przepis.
patelnia, przykrywka, miska, talerz
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2571
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101897
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6292
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2571
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101897
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6292
Składniki
Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki na oliwie przez około 5 minut, aż lekko się zrumienią.
Następnie dodajemy świeży szpinak i smażymy jeszcze przez 2-3 minuty.
W osobnej misce roztrzepujemy jajka z posiekaną natką pietruszki oraz szczyptą soli i pieprzu.
Wlewamy jajka na patelnię z warzywami. Układamy na wierzchu plastry sera camembert. Przykrywamy patelnię i smażymy na małym ogniu przez 4-5 minut, aż jajka się zetną, a ser lekko się rozpuści.
Przewracamy omlet na drugą stronę i smażymy dosłownie przez 1-2 minut . Omlet ze szpinakiem jest już gotowy. Smacznego