Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet ze szpinakiem i pieczarkami to pomysł na szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Delikatnie kremowy ser camembert idealnie komponuje się z warzywami i aromatyczną natką. Sprawdź ten prosty przepis.
patelnia, przykrywka, miska, talerz
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 809
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22860
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15270
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4967
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 809
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22860
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15270
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4967
Składniki
Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki na oliwie przez około 5 minut, aż lekko się zrumienią.
Następnie dodajemy świeży szpinak i smażymy jeszcze przez 2-3 minuty.
W osobnej misce roztrzepujemy jajka z posiekaną natką pietruszki oraz szczyptą soli i pieprzu.
Wlewamy jajka na patelnię z warzywami. Układamy na wierzchu plastry sera camembert. Przykrywamy patelnię i smażymy na małym ogniu przez 4-5 minut, aż jajka się zetną, a ser lekko się rozpuści.
Przewracamy omlet na drugą stronę i smażymy dosłownie przez 1-2 minut . Omlet ze szpinakiem jest już gotowy. Smacznego