Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łapcie przepis na ten banalnie prosty przepis. Wystarczą dwa składniki! Polecam!
Garnek, patelnia, widelec, blender, miska
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 222
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 709
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1412
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 222
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 709
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1412
Składniki
Na początku gotujemy kaszę jaglaną przez 15 minut. Gdy kasza się ugotuje przekładamy do osobnej miski i blendujemy ją na jednolitą masę. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta dodaj trochę wody. Uważaj, nie dodaj za dużo!
Na patelnie (jeżeli patelnia przywiera wysmaruj ją oliwą, olejem czy masłem) wykładamy masę. Żeby ułożyć masę pomoże Ci widelec oraz woda. Nalej do szklanki wodę i mocz w nim co chwilkę widelec tak, żeby uformować twojego omleta. Krok ten jest po to, aby omlet się nie przyklejał do widelca.
Przysmaż z obu stron tak, żeby omlet odklejał się od patelni i był w jednej konsystencji. PS. Tutaj zdjęcie jak wygląda w środku.
Dodajcie wszystkie swoje ulubione składniki. Pyszne śniadanko gotowe. Smacznego!!!