Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łapcie przepis na ten banalnie prosty przepis. Wystarczą dwa składniki! Polecam!
Garnek, patelnia, widelec, blender, miska
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2028
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 263
Polecam.
Odsłon: 427
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2028
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 263
Polecam.
Odsłon: 427
Składniki
Na początku gotujemy kaszę jaglaną przez 15 minut. Gdy kasza się ugotuje przekładamy do osobnej miski i blendujemy ją na jednolitą masę. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta dodaj trochę wody. Uważaj, nie dodaj za dużo!
Na patelnie (jeżeli patelnia przywiera wysmaruj ją oliwą, olejem czy masłem) wykładamy masę. Żeby ułożyć masę pomoże Ci widelec oraz woda. Nalej do szklanki wodę i mocz w nim co chwilkę widelec tak, żeby uformować twojego omleta. Krok ten jest po to, aby omlet się nie przyklejał do widelca.
Przysmaż z obu stron tak, żeby omlet odklejał się od patelni i był w jednej konsystencji. PS. Tutaj zdjęcie jak wygląda w środku.
Dodajcie wszystkie swoje ulubione składniki. Pyszne śniadanko gotowe. Smacznego!!!