Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hot dogi zapiekane z mnóstwem dobrego - pieczarkami, cebulą i ostrym sosem oliwkowym. Sprawdzą się jako bardzo wypaśne weekendowe śniadanie lub przekąska imprezowa.
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 520
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 131
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 520
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 131
Składniki
Farsz pieczarkowy. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki i cebulę smażymy na oleju, co jakiś czas mieszając, aż z farszu wyparuje nadmiar wody. Sos: Mieszamy keczup, musztardę, majonez, ostry sos i syrop. Jalapeno marynowane i oliwki odcedzamy z zalewy, miksujemy (nie musi być na gładko). Wszystkie składniki sosu mieszamy.
Bułki nacinamy. Do każdej nakładamy porcję smażonych pieczarek, parówkę, porcję ostrego sosu i trochę tartego sera Grana padano. Zapiekamy w piekarniku, aż do zarumienienia, około 10 minut. Podajemy od razu, na gorąco.