Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hot dogi zapiekane z mnóstwem dobrego - pieczarkami, cebulą i ostrym sosem oliwkowym. Sprawdzą się jako bardzo wypaśne weekendowe śniadanie lub przekąska imprezowa.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18264
Zapiekany makaron rurki z farszem ze szpinaku i ricotty to klasyczne, włoskie...
Odsłon: 3090
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2619
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 234
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 360
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18264
Zapiekany makaron rurki z farszem ze szpinaku i ricotty to klasyczne, włoskie...
Odsłon: 3090
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2619
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 234
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 360
Składniki
Farsz pieczarkowy. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki i cebulę smażymy na oleju, co jakiś czas mieszając, aż z farszu wyparuje nadmiar wody. Sos: Mieszamy keczup, musztardę, majonez, ostry sos i syrop. Jalapeno marynowane i oliwki odcedzamy z zalewy, miksujemy (nie musi być na gładko). Wszystkie składniki sosu mieszamy.
Bułki nacinamy. Do każdej nakładamy porcję smażonych pieczarek, parówkę, porcję ostrego sosu i trochę tartego sera Grana padano. Zapiekamy w piekarniku, aż do zarumienienia, około 10 minut. Podajemy od razu, na gorąco.